Companiile de property&facility management și rolul pe care îl au în succesul unei organizații

În peisajul dinamic al afacerilor de astăzi companiile de property&facility management joacă un rol esențial în succesul unei organizații. Ele asigură un mediu de lucru optim, eficiența operațională, conformitatea cu reglementările și managementul riscului, contribuind astfel la creșterea productivității și la consolidarea reputației organizației.  

Cine poate apela la serviciile de property / facility management?

Indiferent de dimensiunea sau industria în care activează, de la clădiri de birouri și fabrici până la spații comerciale și centre logistice, tot mai multe companii apelează la firme dedicate de property&facility management, pentru întreținerea clădirilor, terenurilor și echipamentelor utilizate.

Pentru ca o companie să funcționeze eficient, toate componentele de la fața locului trebuie să lucreze împreună simultan. Dacă chiar și un echipament este defect, poate provoca o reacție în lanț care va afecta afacerea în ansamblu. O companie specializată pe servicii de property&facility management se va asigura că astfel de incidente sunt evitate sau soluționate în cel mai scurt timp posibil.

8 motive pentru a lucra cu o companie de property & facility management

Colaborarea cu o terță parte în managementul proprietății și al facilităților aduce beneficii semnificative pentru afacerea ta. Află din rândurile de mai jos care sunt principalele motive pentru care ar trebui să apelezi chiar acum la o firma dedicată de property&facility management:

1.    Vă concentrați mai mult pe activitățile cheie ale companiei

Colaborarea cu o companie dedicată de management al facilităților permite organizațiilor să-și redirecționeze resursele interne și atenția către competențele lor de bază. Prin descărcarea complexității managementului facilității către experți, companiile se pot concentra asupra obiectivelor strategice, inovației și satisfacției clienților, ceea ce duce la îmbunătățirea competitivității și a creșterii.

 În tot acest timp, companiile specializate sunt echipate cu cunoștințele și experiența necesare pentru a gestiona eficient diversele facilități ale organizațiilor. Acești profesioniști înțeleg complexitățile diverselor industrii, reglementările de conformitate și tendințele emergente.

2.    Eficiența costurilor

 Externalizarea gestionării clădirilor și a instalațiilor către companii specializate poate duce la reduceri substanțiale de costuri operaționale. Aceste companii au rețele de furnizori și furnizori de servicii, care le permit să negocieze oferte favorabile în numele clienților lor, fie că vorbim despre economii la facturile de utilități, la costurile de întreținere sau la achiziționarea de echipamente.

Mai mult, expertiza lor le permite să identifice oportunități de reducere a costurilor și să implementeze strategii noi pentru a diminua cheltuielile operaționale fără a compromite calitatea serviciilor.

Prin monitorizarea și mentenanța regulată a echipamentelor și instalațiilor, se pot preveni defecțiunile costisitoare și se poate prelungi durata de viață a acestora.

3.   Optimizarea spațiului și resurselor

O companie de property&facility management are în echipa sa experți în planificarea și utilizarea eficientă a spațiului și amenajări și reparații. Prin optimizarea spațiului de birouri sau a facilităților de producție, organizațiile pot economisi costuri și pot crea un mediu de lucru mai productiv și mai confortabil pentru angajați.

4.   Asigurarea conformității cu reglementările în vigoare

Organizațiile trebuie să respecte numeroase reglementări și standarde în ceea ce privește siguranța, sănătatea și mediu, precum și accesibilitatea și durabilitatea clădirilor. Prin serviciile de property management o firmă dedicate se asigură că organizația respectă aceste cerințe și că este pregătită pentru eventuale vizite de audit și inspecții.

Ea lucrează în strânsă colaborare cu organizația pentru a dezvolta și implementa politici și proceduri care să asigure conformitatea cu reglementările. De asemenea, poate să ofere consultanță și training pentru angajați, astfel încât aceștia să fie conștienți de cerințele legale și să le respecte în activitatea lor zilnică. Această abordare proactivă minimizează riscurile, reduce timpul de nefuncționare și îmbunătățește siguranța generală și funcționalitatea instalațiilor.

5. Îmbunătățirea experienței angajaților și clienților

Un mediu de lucru bine întreținut și confortabil, care oferă facilități moderne și funcționale, spații de lucru ergonomice dotate cu echipamente de ultimă generație, spații verzi și decorative, dar și servicii de recepție și protocol, contribuie la satisfacția angajaților și la atragerea și reținerea talentelor.

În plus pot oferi o experiență plăcută clienților și partenerilor de afaceri, consolidând astfel reputația organizației.

6. Managementul riscului și continuitatea afacerii

Firmele de property&facility management dezvoltă planuri de gestionare a riscurilor și de continuitate a afacerii pentru a face față situațiilor de urgență, cum ar fi incendiile, inundațiile sau alte evenimente neprevăzute. Aceste planuri contribuie la protejarea activelor și angajaților organizației, precum și la minimizarea întreruperilor operaționale.

7.  Tehnologii inovatoare, sustenabilitate și durabilitate

Piata serviciilor de property&facility management evoluează odată cu dinamica mediului de afaceri și pune un accent tot mai mare pe durabilitate și pe integrarea tehnologiilor inovatoare, valorificând tehnologia pentru a optimiza eficiența energetică, a reduce impactul asupra mediului și a îmbunătăți experiența generală a utilizatorului în cadrul facilităților.

Astfel de inițiative nu numai că se aliniază cu obiectivele globale de sustenabilitate, ci și rezonează pozitiv cu părțile interesate.

8. Scalabilitate și flexibilitate

Nevoile unei afaceri se pot schimba rapid, mai ales în lumea globalizată și în permanentă mișcare de astăzi. Firmele de property&facility management oferă scalabilitate și flexibilitate în serviciile lor, au acoperire națională și birouri operaționale în zone strategice, astfel, indiferent dacă o companie trebuie să-și extindă operațiunile, să-și reducă dimensiunea sau să se adapteze la noile circumstanțe, acești experți își pot ajusta serviciile în consecință, oferind o soluție rentabilă pentru nevoile organizațiilor.

În concluzie, colaborarea cu o firma dedicata de property&facility management este un pas necesar strategic pentru organizațiile moderne. Aceste parteneriate oferă expertiză de neegalat, rentabilitate și flexibilitate, permițând în același timp companiilor să se concentreze pe competențele lor de bază.

Prin valorificarea cunoștințelor și resurselor specializate ale experților în managementul proprietăților și al facilităților, companiile își pot îmbunătăți funcționalitatea, sustenabilitatea și performanța generală a unităților lor, contribuind în cele din urmă la succesul lor pe termen lung într-un mediu de afaceri în continuă evoluție.

Pentru a oferi angajaților și chiriașilor clădirilor de birouri, ansamblurilor rezidențiale, centrelor comerciale și logistice un mediu de lucru optim și funcțional, Bog’Art Building Management vine în întâmpinarea companiilor cu cele mai potrivite servicii de property&facility management, servicii de curățenie profesională,  servicii de dezinfecție, dezinsecție și deratizare, întreținere spații verzi precum și lucrări de amenajări și reparații, sau de mentenanță și întreținere panouri fotovoltaice

Pentru o companie funcțională, sustenabilă și de success alege serviciile care se potrivesc specificului tău.


Trimite o cerere de ofertă. Completează formularul de mai jos, iar în cel mai scurt timp posibil vei fi contactat de către un reprezentant Bog’Art Building Management pentru a-ți oferi informații suplimentare despre serviciile noastre.

Articole similare

Vă putem ajuta?

Doriti o ofertă personalizată sau consiliere gratuită în alegerea serviciilor?